Jelena Trivan o Vučiću na KiM i "osnovnoj poruci ubistva"

Direktorka "Službenog glasnika" Jelena Trivan kaže da je posetom KIM predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sinom, tamošnjim Srbima poslata višeznačna poruka.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

11:55

Jelena Trivan o Vučiću na KiM i
screenshot

Ona potom pobrojala poslate poruke – “Srbija je uz vas“, “ona će rešiti ubistvo Olivera Ivanovića“, “razume vaš strah i probleme“ i “nećemo dozvoliti da odete odavde“.

Trivanova je, gostujući na TV Pink, kazala da su na nju najjači utisak ostavile teorije zavere pojedinih političara, a koji su pokušali da iskoriste ubistvo Ivanovića, koje se dogodilo 16. januara ispred prostorija njegove Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici, za sopstvenu promociju.

"Nisu shvatili osnovnu poruku ubistva - da više nema mesta za Srbe na KiM ako se i politički lideri ubijaju kao psi na ulici. Svaki normalan čovek je razumeo ovu poruku, pa je tako Vučić otišao na Kosovo i Metohiju. Videla sam one koji su se smejali razgovorima i poseti, koji su mislili da je to patriotski miting. To nije za podsmeh, trebalo je da izvuku lekciju - da građanima treba predsednik koji će rešiti njihove egzistencijalne probleme", rekla je Trivanova.

Trivanova je kazala da je ubistvo Ivanovića bila poruka da Srbi treba da se sele i da će ubistava još biti.

"Ipak, poruka je zanemarena i postalo je važnije ko će biti na sahrani. To je postalo važnije i od same porodice tog čoveka. Nakon ubistva Olivera Ivanovića niko se nije setio da kaže dve stvari koje bi on voleo da je čuo: Olivere, pomoći ćemo tvojoj porodici i pomoći ćemo narodu da ostane na svom ognjištu. Tužno je što su neki upotrebili ovaj tragičan slučaj za reklamerstvo i licemerstvo", rekla je Trivanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: