"Pucaju na goste": Napad u "Interkontinentalu" u Kabulu

Najmanje četvorica naoružanih muškaraca napala su hotel „Interkontinental“ u Kabulu, saopštli su avganistanski zvaničnici. Najmanje tri osobe su povređene.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

18:52

To je potvrdio portparol ministarstva unutrašnjih poslova koji je rekao da su bezbednosne snage ubile jednog napadača, prenosi AP.

Specijalne jedinice Avganistana pokušavaju da savladaju napadače, rekao je portparol ministra unutrašnjih poslova Najib Daniš, prenosi BBC.

Jedan zvaničnik je za agenciju AFP rekao da napadači "pucaju na goste".

Rojters prenosi reči očevica, koji je želeo da ostane anoniman, da su napadači uzeli zaposlene i goste hotela kao taoce.

Menadžer hotela Ahmad Haris Najab, koji je uspeo da pobegne nepovredjen, rekao je da su napadači ušli unutra, a da su ljudi bežali dok se pucalo na sve strane.

Tokom napada u kome je učestvovalo najmanje četvoro napadača došlo je do razmene vatre sa pripadnicima bezbednosnih snaga, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova.

On je potvrdio da su bila četiri napadača, a da je policija ubila jednog dok trojica i bezbednosne snage još uvek razmenjuju vatru.

Napad je počeo oko 21 h po lokalnom vremenu.

Među napadačima su navodno i bombaši samoubice, preneo je Rojters reči portparola ministra policije Avganistana.

Isti hotel bio je meta napada talibana 2011. godine i tada je ubijena 21 osoba, među kojima devet napadača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: