HR: Objavljen snimak kako interventna spasava Kineze VIDEO

Zagrebački portal "Indeks" objavio je video snimak akcije interventne policije kako spasava zatočene državljane Kine u dve vile na širem području Zagreba.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

16:40

HR: Objavljen snimak kako interventna spasava Kineze VIDEO
Screenshot

Hrvatski MUP je saopštio da su njegovi policijski službenici u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom Velike Groce sprovodi istragu zbog postojanja sumnje u eksplotaciju većeg broja ljudi, državljana NR Kine.

Oni su, kako se navodi, Kineze prisiljavali da rade u kol-centrima, učestvujući na taj način u kriminalnim prevarama.

U akciju je uključena i slovenačka policija s obzirom na to da su kol-centri bili i u Mariboru i u Ljubljani, prenosi hrvatski "Indeks".

Kineski državljani bili su zatvoreni u dve vile na širem zagrebačkom području, u jednoj od 800 kvadrata zatečena su 42 kineska državljana, u drugoj od 400 kvadrata zatečeno je 19 kineskih državljana, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika MUP.

Inače, dvojica od tih Kineza bili su čuvari i radili su za Hrvate koji su vodili operaciju.

Jedan Hrvat (48) osumnjičen je da je unajmio dve navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uslovima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, 51-godišnjak s područja Zagreba, žrtve dovezao u Hrvatsku.

Namamili su ih, kako se navodi, obećanjima o lakoj i legalnoj zaradi, a onda su ih zatočili, oduzeli dokumente i terali da za njih mesecima vrše finansijske prevare.

U noći između četvrtka i petka policija je započela koordiniranu akciju upada u obe vile, cilj je bio zateći žrtve u činjenju prevara.

Jedan pripadnik policije je tom prilikom povređen, rekao je Damir Barić, komandant interventne policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: