Ružić: Da papiri odu u istoriju, gde im je i mesto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je suština digitalizacije u promeni načina na koji se pružaju javne usluge.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

10:50

Ružić: Da papiri odu u istoriju, gde im je i mesto
Foto: Tanjug

Navodeći da je digitalizacija prioritet Vlade Srbije, ministar je istakao da je težnja da se usvajanjem Zakona o elektronskoj upravi "papiri pošalju u arhive i istorije, gde im je u savremenom svetu i mesto".

"Očekujemo da će efekte ovog zakona osetiti svi, i gradjani i privreda, ali i zaposleni u upravi, jer omogućavamo bezbedno korišćenje savremenih informacionih i komunikacionionih tehnologija što olakšava i ubrzava komunikaciju sa i izmedju državnih službi", rekao je Ružić.

Ružić je ocenio da način rada na koji obavezuje taj propis omogućava i smanjenje administrativnih troškova i povećava pravnu sigurnost i transparentnost rada, čime se kako je rekao, smanjuje i prostor za korupciju i druge vidove zloupotreba vršenja javnih ovlašćenja.

"Kada u rad uprave uvedete savremene tehnologije, softvere, kada onemogućite da neki papir stoji u nečijoj fioci, isključujete i svaku mogućnost da rešavanje zahteva gradjana zavisi od volje pojedinca", naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: