Vučić na Kosovu: Dočekan uz manastirska zvona VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar.

Izvor: Beta

Subota, 20.01.2018.

08:22

Vučić na Kosovu: Dočekan uz manastirska zvona VIDEO
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Državna agencija Tanjug javila je da je Vučić nešto pre 11 časova stigao u Banjsku, a da su ga uz zvuk manastirskih zvona dočekali građani, svi predsednici opština sa severa Kosova, kao i predstavnici Srpske liste i sveštenstvo manastira s vladikom Teodosijem.

Izveštač Tanjuga sa lica mesta ranije je javio da su "građani u kolonama dolazili u manastir", a da je velika gužva bila u porti hrama.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Banjskoj na Kosovu da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.

Oko 12 časova Vučić je iz Banjske stigao u Kosovsku Mitrovicu, nakon čega je položio venac na mestu ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.
Inače, sa Vučićem u poseti Kosovu nalaze se direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, direktor BIA i bivši ministar Bratislav Gašić, dok se na snimcima iz manastira Banjska vidi i Vučićev sin Danilo.

Osim toga, vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije izjavio je da je poseta Vučića Kosovu veoma značajna, jer "mi koji danas živimo na ovim prostorima teškim životom, ne možemo da opstanemo bez države Srbije".

Nakon manastira i polaganja venca, Vučić se na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici sastao sa srpskim zvaničnicima na Kosovu. Sastanak je bio zatvoren za javnost, završen je nešto posle 15 časova, nakon čega se Vučić obratio medijima.

Kako kaže, pojedini okupljeni tražili su da se Srbima na severu Kosova obezbedi oružje, ali je on na to rekao da je bolje da se pomogne za vrtiće i škole. Opširnije - OVDE.

Tanjug je ranije javio da su u Kosovskoj Mitrovici su od jutros primetne jače mere bezbednosti, dok je na ulicama u centru grada uočljivo veće prisustvo pripadnika KPS-a, kao i policajaca u civilu. Beta prenosi da su kosovske polcijske službe u više navrata zaustavljale saobraćaj na putevima koji vode ka severu Kosovske Mitrovice.
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Pored policajaca sa psima, na krovovima okolnih zgrada i terasama nalaze se naoružani pripadnici policije.

Portparol Kosovske policije Baki Keljani izjavio je da je Kosovska policija preduzela sve neophodne mere kako bi tokom boravka Vučića na Kosovu bila obezbeđena sigurnost i održan javni red i mir.

"Sputnjik" navodi da je kosovska policija u kafani u gračaničkom selu Livađe, većinski nastanjenom Srbima, koje se nalazi do Lapljeg Sela, od šestorice Albanaca oduzela dva pištolja i dva noža. Kosovska policija je to negirala i navela da nije bilo nijednog incidenta.

U popodnevnim satima Vučić će obići i Laplje Selo kod Prištine, gde će u Domu kulture razgovarati sa građanima.

Vučić je posetu Kosovu najavio u utorak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je usledila posle ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba. Ubijen je sa šest metaka ispred sedišta stranke čiji je bio lider.
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: