Jedan od uhapšenih Australijanaca se "ne vraća kući"

Jedan od trojice Australijanaca uhapšenih sa velikom svotom novca i pištoljem u beogradskom hotelu "Metropol", u sklopu istrage o kokainu, neće biti izručen.

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

09:51

Jedan od uhapšenih Australijanaca se

Kako piše australijski "9 njuz", biznismen Rohan Arnold i Tristan Voters će verovatno ići na suđenje u Australiju nakon što se završi proces ekstradicije, dok se "gospodin (Dejvid) Kembel verovatno neće vratiti kući".

Srpske vlasti terete Kembela za neovlašćeno nošenje oružja, što onemogućava bilo kakav zahtev australijskih vlasti.

Pročitajte još: Rekao da "ide nakratko", uhapšen u Beogradu

Kako je saopštio srpski MUP, policija je uhapsila trojicu australijskih državljana i jednog državljanina Libana, pod sumnjom da su deo organizovane kriminalne grupe.

Kako se navodi, hapšenje je izvršeno u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal posle devet meseci istrage, a uhapšeni su osumnjičeni za krijumčarenje kokaina. Grupa je uhapšena u beogradskom hotelu "Metropol".

Policija je nakon devetomesečne istrage, koja je sprovedena zajedno sa australijskim nadležnim organima, uhapsila u jednom beogradskom hotelu državljane Australije T. V. (1983), R.A. (1974) i D. K. (1969), koji se dovode u vezu sa zaplenom tone i 280 kilograma kokaina u Sidneju.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave policija je uhapsila i državljanina Libana D. G. (1977), navodi se u saopštenju MUP.

Kod njih je pronađeno 638.020 evra, 11.350 australijskih dolara, 4.000 američkih dolara, 18.300 čeških kruna, 528.000 vijetnamskih donga, 9.000 japanskih jena, 2.940 kineskih juana, 2.500 tajlandskih bahta, 863 singapurska dolara, 112.000 dinara, kao i jedan pištolj.

Australijski mediji pišu da su uhapšeni Tristan Voters, Dejvid Kembel i Dijab Geagea.

Voters je prošle godine povezivan sa utajom poreza u koji je umešan zamenik komesara poreskih vlasti u Australiji, vodio je obezbeđenje u jednom noćnom klubu, a svojevremeno je hapšen zbog droge pronađene u njegovim kolima, ali nije osuđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: