Stigle analize: I otpad nađen na drugoj lokaciji opasan

Prve stručne analize uzoraka otpada nađenog u selu Vukićevica kod Obrenovca, pokazuju da je i to opasan otpad, kaže osnovni javni tužilac Danijela Sinđelić.

Izvor: Beta

Petak, 19.01.2018.

12:52

Stigle analize: I otpad nađen na drugoj lokaciji opasan
Screenshot

Otpad je nađen oko dva kilometra od poslovne zgrade Zorana Markovića koji je osumnjičen za nepropisno odlaganje 25 tona opasnog otpada.

Sinđelićeva je za Betu rekla da je zbog sumnje da je odgovoran i za otpad na toj drugoj lokaciji Markoviću produžen pritvor za još mesec dana.

Institut za nuklearne nauke "Vinča" utvrdio je da u tom otpadu ima jedinjenja cikloheksana i oleoamida koji su u određenim koncentracijama opasni za životnu sredinu.

"Tužilaštvo je zbog karakteristika i protivzakonitog skladištenja otpada i na toj drugoj lokaciji proširilo istragu i produžilo pritvor osumnjičenom Makoviću za još mesec dana", rekla je Sinđelić.

Dodala je da još nisu završene analize otpada u selu Veliko polje, trećoj lokaciji koja je po prijavi građana otkrivena krajem decembra prošle godine.

Vlasnik firme ;"Nitor trans" Zoran Marković iz Vukićevice uhapšen je u decembru prošle godine zbog protivzakonitog odlaganja 25 tona opasnog otpada, koji se nalazio u 89 buradi zakopanih nekoliko metara u dvorištu njegove poslovne zgrade, a utvrđeno je da je toksičan i kancerogen.

Nekoliko dana posle objavljivanja rezultata analize otpada u zakopanim buradima, građani su prijavili da je otpad bačen i na lokaciji dva kilometra dalje od Markovićeve poslovne zgrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: