Migranti u "antonovu" ukrajinskih oznaka, nema posade

Policija je zaplenila avion "antonov" kojim je u Mađarsku prokrijumčareno 11 ilegalnih migranata.

Izvor: RTS

Sreda, 17.01.2018.

17:32

Migranti u
Thinkstock

Transportni avion ukrajinskih oznaka, bez putnika i pilota, pronađen je na poljoprivrednom zemljištu, na istoku Mađarske.

Migranti su pronađeni u dvorištu crkve i na autobuskoj stanici. Traga se za posadom aviona za koji se pretpostavlja da je doleteo iz Ukrajine ili Rumunije, piše RTS.

Mađarski policajac koji nije bio na dužnosti, u mestu Kalošemjen na istoku Mađarske, primetio je laki transportni avion koji je kružio iznad sela.

Odmah je alarmirao kolege iz Županije Sabolč-Satmar-Bereg, koji su "antonov" ukrajinskih oznaka, bez putnika i pilota, pronašli na obližnjem poljoprivrednom zemljištu.

Intenzivnom akcijom policije ubrzo je u dvorištu lokalne crkve i na autobuskoj stanici pronađeno 11 ilegalnih migranata, tri Avganistanca i osam Vijetnamaca, za koje se prepostavlja da su bili putnici u avionu. Svi ilegalci su privedeni.

Policija traga za posadom "antonova" za koji se pretpostavlja da je doleteo iz Ukrajine ili Rumunije.

Domet An-2 je 845 kilometara, može da leti maksimalnom brzinom od 258 kilometara na čas, na visini do 4.500 metara.

Mađarski mediji prenose da je ovo prvi slučaj krijumčarenja migranata avionom u tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: