"Odvraćao je Srbe od selidbe, sad ga u kovčegu ispraćamo"

Kovčeg sa telom ubijenog lidera GI SDP Oliverom Ivanovićem krenuo je iz Kosovske Mitrovice ka Beogradu, gde će biti sahranjen na Novom groblju.

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

14:54

Tanjug

Glavnom mitrovačkom ulicom kovčeg sa telom ispratile su hiljade građana koji nisu krili tugu i suze.

Vladika raškoprizrenski Teodosije je sa sveštenstvom eparhije predvodio pogrebnu kolonu i služio opelo u prostorijama GI SDP i na izlazu iz grada, dokle je ispraćeno Ivanovićevo telo.

Pročitajte još: "Da je deset odsto sada okupljenih glasalo za Olivera..."

Funkcionerka GI SDP Ksenija Božović rekla je da njegova porodica i saradnici očekuju od svih - Beograda, Prištine i međunarodne zajednice - da pronađu počinioca tog gnusnog ubistva.

"Hvala svima koji ste došli da odate poštu i ispratite našeg lidera, hvala i onima koji nisu došli. I posle tri i po godine provedene u zatvoru dočekao je da na putu ka svom radnom mestu bude ubijen", rekla je Ksenija Božović.

Ona je kazala da Oliver Ivanović nikada nije hteo da ode sa prostora Kosova i Metohije.

"Obilazio je i najudaljenija sela, odvraćao je Srbe od pomisli da se sele, a danas ga u kovčegu ispraćamo za Beograd", rekla je Ksenija Božović.

Povorka sa posmrtrnim ostacima Ivanovića, koja je krenula oko 11 sati od sedišta njegove stranke, stigla je do pumpe na izlazu iz Mitrovice, a građani su ostavljali cveće u vozilo u kojem se nalazi kovčeg.

Oliver Ivanović biće sutra sahranjen u 12.30 na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Ubijen je juče oko 8.15 sa šest metaka dok je ulazio u prostorije stranke, gde je radio. Obdukcija je pokazala da je smrt bila trenutna i rane smrtonosne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: