Na proleće presuda na suđenju za ubistvo Ćuruvije?

Prvostepeno suđenje Radonjiću i Romiću za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

19:02

Na proleće presuda na suđenju za ubistvo Ćuruvije?

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije moglo bi da bude završeno na proleće ove godine, ocenio je pravni zastupnik porodice Ćuruvija, advokat Slobodan Ružić.

On je rekao novinarima ispred zgrade Specijalnog suda da posle uvida u pisanu dokumentaciju, koji je najavljen za mart, sledi iznošenje završnih reči u procesu.

Upitan kada se očekuje kraj procesa, odnosno izricanje presude, Ružić je odgovorio: "To bi moglo da bude na proleće".

Na današnjem ročištu u Specijalnom sudu svedočio je Nenad Radović, koji je rekao da nikada nije bio u obezbeđenju Dnevnog telegrafa i da se bavio trgovinom auto-delovima.

Sud je naložio odbrani da utvrdi identitet tog svedoka, odnosno da li je Nenad Radović koji je došao u sud ista osoba koja je bila i član redakcijskog obezbeđenja Dnevnog telegrafa.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: