Zakazano pripremno ročište u procesu protiv Anđusa

Viši sud u Beogradu zakazao je za 9. februar pripremno ročište u procesu protiv Dejana Anđusa koji se tereti da je iznuđivao novac od jednog biznismena.

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

12:36

Zakazano pripremno ročište u procesu protiv Anđusa

Pripremno ročište će u skladu sa zakonom biti zatvoreno za javnost i na njemu će Anđus imati mogućnost da se kratko izjasni o krivici.

Nakon ročišta, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno i na kojem će moći detaljno da iznese svoju odbranu.

On se na saslušanju u tužilaštvu, nakon hapšenja branio ćutanjem.

Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo.

Bio je uhapšen 30. juna i u pritvoru je proveo nešto više od mesec dana, kada je početkom avgusta pušten da se brani sa slobode.

Novinar, poznat po "britkom jeziku", prema pisanju medija je osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra.

Uhapšen je prilikom navodne primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: