Švedska zabrinuta: Ako bude rata evo uputstva

Švedska izdaje ažuriranu verziju uputstva za civile za hitne situacije iz vremena Hladnog rata, što ukazuje na zabrinutost Stokholma za bezbednosnu situaciju.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

14:23

Švedska zabrinuta: Ako bude rata evo uputstva
Thinkstock

Kristina Anderšon iz švedske civilne agencije za vanredne situacije rekla je da novo izdanje brošure za 2018. godinu ima radni naslov "Ako dođe do krize ili rata", a 4,7 miliona švedskih domaćinstava trebalo bi da je dobiju do juna.

Ona je rekla da u knjižici ta vladina agencija daje praktične savete o savremenim krizama kao što su sajber i teroristički napadi, pandemije ili ekološke pretnje kao i konvencionalno ratovanje.

Anderšon je rekla danas da je odluka švedske vlade rezultat "aktuelne bezbednosne situacije" u regionu, sa pojačanim ruskim vojnim vežbama.

Prvo izdanje brošure "Ako bude rata" izdato je za vreme Drugog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: