Rumunija: Danas razgovori o novom premijeru

O imenu novog premijera Rumunije razgovaraće se danas na sastanku Komiteta Socijaldemokratske partije (PSD), najavio je lider te stranke Liviju Dragnea.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

07:20

Rumunija: Danas razgovori o novom premijeru
Getty images

"Dogovorili smo se da u utorak u 11 sati vodimo otvorene, transparentne i duge razgovore o predlogu za novog premijera, tako da ćemo nakon te rasprave imati manje razloga da se plašimo da ćemo završiti u situaciji u kojoj smo danas završili treći put", rekao je sinoć Dragnea, prenosi agencija Agerpres.

Rumunski premijer Mihaj Tudose podneo je juče ostavku, nakon što su mu lideri njegove vladajuće Socijaldemokratske partije (PSD) uskratili političku podršku tokom glasanja, a time je postao drugi premijer Rumunije za manje od sedam meseci koga je partija zbacila s vlasti.

"Odlazim uzdignute glave", rekao je Tudose.

Zvaničnici su naveli da će na mesto premijera privremeno biti imenovan Paul Stanesku.

Rumunska vladajuća Socijaldemokratska partija sastala se kako bi razmotrila da li da nastavi da podržava premijera Mihaja Tudosea, koji je u sukobu s predsednikom te stranke Liviu Dragneom koji pak ne može biti premijer je je osuđen za krađu glasova.

Kako se navodi, taj konflikt je postao javan prošle ned

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: