Savet bezbednosti Kosova, formirana specijalna jedinica

Savet za bezbednost Kosova je na sednici raspravljao o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovuj.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

16:19

Savet bezbednosti Kosova, formirana specijalna jedinica
Foto: B92, arhiva

To je izjavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj kojii je na konferenciji za novinare osudio zločin i pozvao institucije Kosova da što pre rasvetle slučaj.

Generalni direktor Policije Kosova Špend Mađuni je rekao da su odmah po saznanju o ubistvo preduzeli sve neophodne mere. On je izjavio da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Olivera Ivanovića, kao i da će policija uraditi sve što može kako bi se rasvetlio ovaj slučaj.

"Ja sam odredio i stručnjake za ozbiljne kriminalne radnje, ali je ne mogu da govorim o detaljima", kazao je Mađuni.

Ako je potrebno za rasvetljavanje ubistva mi ćemo se obratiti i američkom FBI-ju sa kojim imamo sporazum kazao je Mađuni i dodao da veruje da to neće biti potrebno.

"Vrlo brzo ćemo uspeti da odredimo pravce istrage do hapšenja", kazao je on.

Dodao je da policija ima informacije u čijem je vlasništvu u određenom periodu bilo zapaljeno vozilo, pronađeno nakon ubistva, preneo je Radio slobodna Evropa.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, poznatog kao "duga devetka", navode iz KBC Kosovska Mitrovica.

"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša", rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

Kako kaže, obdukcija je trajala oko četiri sata, a hici su povredili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru. Opširnije u posebnoj vesti.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića - Srbin i Albanac.

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri kaže da će istragu o ubistvu Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova.

Pročitajte još:

"Nas je ipak više": Skupovi širom Srbije FOTO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: