Srpsko Tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak povodom ubistva predsednika Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.01.2018.

15:41

Srpsko Tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak
Foto: Tanjug/AP (Visar Kryeziu)

Tužilaštvo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Bezbednosno informativnoj agenciji podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u pravcu krivičnog dela terorizam, precizira se u saopštenju.

Istovremeno je u toku dana Tužilaštvo održalo sastanak sa predstavnicima ovih organa, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je ubistvo Olivera Ivanovića za Srbiju teroristički čin i da će Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenuti predistražni postupak i dostaviti zahteve ostalim nadležnim organima, MUP, BIA i drugim.

Kako je rekao, na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost je dogovoreno da se uputi pismo EULEKS-u i UNMIK-u sa našism zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sporovođenju istrage na terotoriji Kosova i Metohije i to zato što smo uvereni da bi njihovo učešće značilo otkrivanje istine o ubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: