Moskva: Sprovodimo velike manevre s raketnim sistemima

Ruska vojska sprovodi velike manevre koje uključuju sisteme interkontinentalnih balističkih raketa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

21:45

Moskva: Sprovodimo velike manevre s raketnim sistemima
freeimages.com

Ministarstvo je navelo da su vežbe koje uključuju raketne sisteme Topol-M i Jars (Yars) počele danas.

Ovaj tip interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM) postavljen je na teškim terenskim vozilima što otežava neprijatelju da ih primeti. Ministarstvo je navelo da se manevri sprovode na velikom prostoru, od regiona Ivanovo severoistočno od Moskve do oblasti Irkutsk u istočnom Sibiru.

Ministarstvo je dodalo da će vežbe biti usmerene na raspoređivanje raketa i odvraćanje mogućih neprijateljskih napada ali neće uključivati vežbe u lansiranju raketa.

Ovo su najnovije u nizu ruskih vojnih vežbi. Ruske oružane snage pojačale su svoju borbene vežbe zbog tenzija s NATO-om, oko Ukrajine, navodi agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: