Uzbuna: Britanci digli avione da presretnu Ruse

Dva aviona britanskih kraljevskih snaga dobila su hitan nalog da polete i presretnu dva ruska aviona koja su se približila britanskom vazdušnom prostoru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

12:22

Uzbuna: Britanci digli avione da presretnu Ruse
Ilustracija, Getty Images

Borbeni avioni tipa "tajfun" uzleteli su iz baze Losimaut, u Škotskoj, jutros pre 09.30 po lokalnom vremenu. Portparol Britanskih kraljevskih avio-snaga (RAF) potvrdio je da je uključen "brzi alarm" i da su britanski avioni poleteli ka ruskim.

Britanski borbeni avioni zatim su i stigli do zore britanskog interesa i presreli dva ruska bombardera iznad Severnog mora.

Portparol RAF-a je izjavio da su britanske avio snage prvo bile obaveštene "od prijateljskih zemalja" o približavanju ruskih bombardera, pre nego što su doneli odluku da podignu "tajfune".

On je ipak podvukao da ni u jednom trenutku ruski avioni nisu ušli u vazdušni prostor Britanije, preneo je BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: