"Zaključeno da dijalog BG-PR nema alternativu"

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice Dalibor Jevtić rekao je da na sednicama vlade do sada nije bilo reči o Zajednici srpskih opština.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.01.2018.

18:53

On je dodao da je zaključeno da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu.

"Imenovanjem novog šefa pregovaračkog tima Vlade Kosova na tehničkom nivou Avnija Arifija po prvi put smo na sednici Vlade razgovarali i na ovu temu i nedvosmisleno zaključili da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu", rekao je Jevtić za prištinsko "Jedinstvo".

Jevtić je rekao da ZSO predstavlja međunarodna obavezu Prištine i očekuje da Brisel pomogne njeno konačno uspostavljanje.

On je objasnio da Uredba o raseljenim licima koju je usvojila kosovska vlada definiše obaveze svih institucija u procesu povratka.

Jevtić dodaje da je to podzakonski akt, koji treba da pomogne oko bolje institulizacije procesa povratka, da postoji mehanizam odgovornosti ako se neka odluka, koja treba da pomogne proces povratka, ne sprovodi.

Na pitanje da je i pored uredbe na Badnji dan Srbima iz DJakovice onemogućeno da posete svoju crkvu i svoj grad Jevtić je rekao da određene grupe ljudi u kosovskom društvu za cilj imaju destabilizaciju situacije na terenu pred početak rada Specijalnog suda.

Jevtić je ocenio i da učestali napadi na srpsku imovinu i krađe za cilj imaju upravo da se od povratka odustane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: