Plakatom završio emisiju: "Stop mržnji u medijima" FOTO

Hrvatski novinar Aleksandar Stanković završio je današnju emisiju “Nedeljom u dva” apelom da se suzbije širenje mržnje u medijima.

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2018.

15:56

Plakatom završio emisiju:
Foto: Screenshot

Kako kaže, nije normalno da za psovanje i pretnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru niko ne odgovara.

“Država može i mora sankcionisati medije koji dopuštaju i podstiču iživljavanje nad drugima. Portali koji u komentarima prenose pretnje moraju biti kažnjeni", rekao je Stanković.

"Evo predloga, kada se preti, kada se huška i drastično vređaju drugi ljudi - zabranite sve komentare ispod tekstova na mesec dana. Ako se to opet ponovi, kaznite sa 100.000 kuna, neće se ponavljati", rekao je Stanković koji je pred kamere stao s transparentom.

Na kraju emisije Stanković je podigao plakat na kojem je pisalo “Zaustavite mržnju u medijima”.

Osim toga, Stanković je apelovao na Sabor, hrvatsku Vladu, političke stranke i HND da zakonskim predlogom o elektronskim medijima “stanu na kraj nesnošljivosti u medijima”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: