Hrvatska se bori za Mašu: "Ona ima hrabro srce, a ti?"

Velika humanitarna akcija pokrenuta je u Hrvatskoj kako bi 13-mesečna Maša iz Vukovara dobila novi bubreg. Novac potreban za lečenje u inostranstvu.

Izvor: index.hr

Nedelja, 14.01.2018.

09:28

Hrvatska se bori za Mašu:
Foto: Fejsbuk

U akciju se uključio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je preko svog Fejsbuk profila uputio apel za pomoć.

Kako navodi, devojčica iako ima samo 13 meseci iza sebe ima pet sepsi, nekoliko upala pluća, moždani udar, a pre dva meseca izvađen joj je levi bubreg.

Osim toga, on ističe da leka za tešku bolest od koje boluje nema i da je jedino rešenje transplatacija bubrega u inostranstvu koja je očekuje čim dobije dovoljnu kilažu za operaciju, ali da porodica nema dovoljno novca.

“Nažalost, ovaj se zahvat ne vrši u Hrvatskoj nego će Maša na operaciju morati u inostranstvo što će ovoj mladoj porodici predstavljati veliki finansijski problem. Porodica je zbog Mašinog lečenja već morala da se preseli u Zagreb gde je otac tek nedavno uspeo da nađe posao. Mašina majka je na bolovanju, ali nije uspela da dobije status negovateljice jer je dete hospitalizovano”, navodi Penava.

On ističe da su vlasnici kafića u kojem se njen otac devojčice zaposlio pokrenuli dobrotvorni projekat preko kojeg prikupljaju sredstva za lečenje. Više o tome - OVDE.

“Maša ima hrabro, borbeno srce. Imaš li ga ti za Mašu", napisao je Penava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: