VB blizu epidemije gripa, apoteke bez vakcina

Delovi Engleske nalaze se na rubu epidemije gripa, u apotekama ponestaje vakcina, a zbog za Veliku Britaniju neuobičajeno jake zime otkazano je 55.000 operacija

Izvor: Tanjug

Subota, 13.01.2018.

09:36

VB blizu epidemije gripa, apoteke bez vakcina
Foto: Gettyimages

Bolnica u francuskom Kaleu sa druge strane Lamanša nudi britanskim pacijentima usluge pod istim uslovima koje imaju u domovini, pa zdravstveni zvaničnici u južnom Kentu savetuju ljudima da odu tamo trajektom ili vozom "Jurostar", pišu britanski mediji.

"Dejli telegraf" navodi da je u apotekama sve manje vakcina protiv gripa dok rastu strahovanja da će krenuti epidemija ukoliko virus nastavi da se širi sadašnim tempom.

Navodi se da je nakon izveštaja o nedostatku vakcina u Kumbriji, list kontaktirao apoteke u četiri druga regiona Engleske i nijedna od apoteka nije imala vakcine, a nove količine očekivane su u toku jučerašnjeg dana.

Ovaj dnevnik navodi da su u delovima južnog Londona za malu decu koja još uvek nisu vakcinisana uspostavljene improvizovane klinike u vatrogasnim stanicama.

"Tajms" piše da je bolnica u Kaleu pozvala britanske pacijente kojima su operacije otkazane zbog prenatrpanosti bolnica usled jake zime, poručivši da u tom francuskom gradu ima dovoljno bolničkih mesta iako se grip proširio u Francuskoj više nego u Britaniji. Navodi se da prema sporazumu iz 2015. rutinske operacije engleskim pacijentima iz Kenta u Kaleu plaća britanska Nacionalna zdravstvena služba (NHS).

"Dejli mejl" navodi da se hiljade pacijenata podstiče da trajektom ili "Jurostarom" odu u Kale i podseća da se prošle nedelje britanska premijerka Tereza Mej izvinila javnosti zbog kontroverzne odluke NHS o otkazivanju 55.000 operacija koje nisu hitne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: