Odbačena krivična prijava protiv Rovčanina

Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv dojučerašnjeg direktora Kontrole letenja Radojice Rovčanina, optuženog za nedozvoljene polne radnje.

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

12:15

Odbačena krivična prijava protiv Rovčanina
Radojica Rovèanin (Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ)

Prijava protiv Rovčaninapodneta je krajem 2015. godine od strane zaposlene u Kontroli letenja Alide Dogramdžieve Živanović.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji i saslušanja svedoka, krivična prijava je odbačena u maju prošle godine, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Ovu odluku je potvrdilo i Više javno tužilaštvo koje je odbilo prigovor Dogramdžieve na odluku osnovnog tužilaštva, dodala je Đenadić. Dogramdžieva Živanović teretila je Rovčanina za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Protiv Rovčanina u decembru prošle godine krivičnu prijavu je podneo i nekadašnji ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, koji je takođe bio zaposlen u Kontroli letenja u odeljenju za komercijalu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.

U tom slučaju u toku su dokazne radnje, odnosno ostalo je da se ispita još jedan svedok. U toj krivičnoj prijavi Srećković tvrdi da mu je Rovačanin pretio ugrožavanjem sigurnosti ukoliko bude svedočio protiv njega u postupku po krivičnoj prijavi Dogramdžieve Živanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: