"Odjednom, zove me Erdogan i kaže da je s Kolindom..."

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nije zadovoljan izjavama posle sastanka hrvatske predsednice i turskog lidera.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

10:32

Foto: Tanjug, arhiva

On je istakao da “ne zna šta je Kolinda Grabar Kitarović tačno tražila od Redžepa Tajipa Erdogana“.

“Ja nisam video iz izjava šta je tražila. Poslao sam poruke Erdoganu šta je za nas prihvatljivo, naravno da nije prihvatljivo mešanje u unutrašnje poslove BiH. Čuo sam jedan komentar da će Izetbegović prihvatiti sve što Erdogan bude tražio. Ja mislim da je obrnuto, da je on prihvatio sve što sam ja tražio od njega. I on na taj način ispunjava obećanje da će pomoći. Na to se obavezao i do sada je učinio sve što smo tražili“, rekao je Izetbegović.

Dodao je i da je “Erdogan jedan korektan i pametan lider koji se neće mešati u unutrašnje stvari BiH“, ali je u daljem izlaganju otkrio da zapravo zna šta je Kolinda tražila od Erdogana, a to je promena izbornog sistema u BiH.

“Ne možete vi tek tako da napustite građanski pristup i da činite sve što traže HDZ, HNS ili Čović i krenuti u segregaciju izbornog sistema. Sve je to spekulacija, zašto bi Kitarovićeva pokušala da učini nešto, ali pazite, nešto za šta nismo utvrdili da je pokušala. Razgovarao sam sa njima telefonom juče. Odjednom su me nazvali na mobilni telefon. Iznenadio sam se. Erdogan me je nazvao i rekao da se nalazi sa gospođom Kitarović i pitao da li smo za trilateralu na ministarskom, pa predsedničkom nivou. Zašto ne? Uvek vredi razgovarati. Ali sumnjam da se tako može naći rešenje za problem koji traje deset godina. Erdogan je kazao da želi da imamo bolje odnose sa Hrvatskom, razgovaraćemo, zašto ne“, rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: