"Vlast da kaže, da li je Đilas kriminalac ili oni lažu"

Funkcioner SRS Milorad Mirčić pozvao vlast da kaže da li su optužbe o Đilasu i drugim bivšim članovima DS predizborna kampanja ili su oni "kriminalci".

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

14:25

"Važno je da se zna da li su Dragan Đilas (kandidat za gradonačelnika) i ostali bivši funkcioneri demokrata toliki kriminalci i lopovi, ili su oni koji ih za to optužuju toliki lažovi da građani Srbije ne mogu da shvate o čemu je reč", rekao je Mirćić na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

"Građani moraju da znaju da li su te optužbe deo izborne kampanje i podmetanja, ili su oni kriminalci tolikog formata da im aktuelna vlast ne može ništa", rekao je Mirčić.

Mirčić je pozvao vladajuću Srpsku naprednu stranku da "s reči pređe na delo" i obračuna se s kriminalom u državnom vrhu, u svojim redovima, i na svakom drugom nivou.

"SRS insistira na odlučnoj borbi protiv kriminala. Ta borba je pred raspisivanje izbora šansa da SNS podigne rejting, tako što će se obračunati sa kriminalom prouzrokovanim učešćem u republičkoj i pokrajinskoj vlasti, ali na lokalnom novou. To bi bilo od opšte koristi za sve gradjane da SNS pređe sa reči na delo", rekao je Mirčić.

Kako je dodao, važno je da se ispita kako je raspisan tender za rušenje zgrade Radio-televizije Vojvodine, u kojem je sve "detaljno navedeno, skoro i kako mora da izgleda kugla za rušenje".

Na kraju se pojavila firma koja je radove obavila za 50 miliona dinara, umesto kako je pisalo na tenderu za 190 miliona, naveo je Mirčić.

"Važno je da se preispita gde je nestao milion evra, jer se javljaju opravdane sumnje da su čelnici pokrajinske vlade imali dogovr sa tom firmom, rekao je Mirčić i dodao da je to važno jer je u "sve umešan čovek proveren u nezakonitim radnjama a to je predsednik pokrajinske vlade Igore Mirović".

Po njegovim rečima, Mirović je "ojadio SRS za 70.000 evra" falsifikujući potpis na ugovoru sa RTV Vojvodine 2008. godine.

Mirčić je dodao da kriminala ima na svim nivoima i podsetio da je čelnik opštine Alibunar uhapšen zbog prisvajanja budžetskih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: