Studenti obezbedili 1.380 paketića za decu sa Kosova

Studenti svih Univerziteta iz Srbije uključili su se u akciju "Kosmetu na poklon" koju je pre tri godine inicirao Novosadski pravni fakultet.

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

22:59

Studenti obezbedili 1.380 paketića za decu sa Kosova

Time je ove godine za decu s Kosova obezbeđeno 1.380 paketića.

Mladi humanitarci bili su gosti rektora Prištinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i ujedno su samoinicijativno organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Narednih dana studenti će najmlađim stanovnicima Kosova i Metohije podeliti novogodišnje poklone.

Rektor Prištinskog Univerziteta Rade Grbić zahvalio je studentima na poklonima i pažnji, poželeo im dobrodošlicu u ime sve dece koja će dobiti njihove poklone.

Dekan Pravnog fakulteta Prištinskog univerziteta Vladan Mihajlović rekao je da su posete studenata koji prikupljaju poklone dodatni podsticaj da se istraje na ovim prostorima.

Srđana Jovanić student prodekan novosadsakog Pravnog fakulteta rekla je da je ovo jedina akcija koja ujedinjuje sve studente u državi, da je iz godine u godinu brojnija i su se u akciju uključili i profesori.

"Ovakve akcije su važne za jedinstvo studenata i za poruku koju šaljemo, a to je da je ovo naša zemlja, da smo tu za vas i vi za nas kao i da ćemo akciju proširiti", rekla je ona.

Ivan Virijević predsednik studentskog Parlament naveo je da je prošle godine bilo 600 paketića, ove godine taj broj je 1.380.

Izrazio je uverenje da će u narednom periodu akcija biti omasovljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: