Potvrđeni novi slučajevi morbila na području Smedereva

Na teritoriji Smedereva potvrđena su dva slučaja morbila, a čekaju se rezultati Torlaka za još tri osobe za koje se sumnja da su obolele od malih boginja.

Izvor: Beta

Sreda, 10.01.2018.

19:07

Potvrđeni novi slučajevi morbila na području Smedereva
Ilustracija: Thinkstock

U opštinama Velika Plana i Smederevska Palanka prijavljena je epidemija morbila, koja je i dalje na snazi.

"Pratimo epidemiološku situaciju i prema proceni videćemo da li ćemo da prijavimo epidemiju i na teritoriji opštine Smederevo", rekla je načelnica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje Požarevac Vera Kostić Joković.

Epidemije se prijavljuju kada se registruje veći broj obolelih ili smrtnosti. Prijavljuje se na propisanom obrascu, sa određenim predlogom mera i epidemiološkom procenom, rekla je Jokovićeva požarevačkom radiju Bum.

Prema njenim rečima, za sada se preduzimaju posebne mere nadzora i na osnovu nekih epidemioloških istraživanja očekuje se novi broj obolelih.

"Opštim i specifičnim merama koje preduzimamo nadam se da će biti što manji broj obolelih. Trenutno smo u situaciji da nam se, kada se radi na iskorenjivanju ove bolesti u našoj zemlji, javlja veliki broj obolelih, tako da su nam sada dovoljna i dva slučaja da bi prijavili epidemiju", rekla je načelnica i dodala da prijava epidemije podstiče povećanje broja imunizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: