"Da preglasaju Vučića? Molim vas, samo ozbiljna pitanja"

SPS će na beogradske izbore izaći ili na listi sa SNS ili samostalno sa Jedinstvenom Srbijom, izjavio je lider socijalista Ivica Dačić.

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

18:08

Foto: Screenshot

Prema njegovim rečima, u slučaju da SPS izađe sa JS njihov kandidat za gradonačelnika bio bi Aleksandar Antić.

"To su opcije o kojima trenutno razgovaramo i razmišljamo", rekao je Dačić.

Govoreći o eventualnim vanrednim paralmentarnim izborima, Dačić je ponovio da on nema ništa protv njihovog održavanja, ali i podsetio na stav predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

"Kako ste čuli od predsednika Republike - pošto neće biti parlamentarnih izbora, da ne govorimo o toj temi", rekao je Dačić uoči Izborne konferencije Foruma žena SPS Beograda.

Upitan da li očekuje da predsedništvo SNS promeni odluku o vanrednim parlamentarnim izborima i "eventualno preglasa predsednika", Dačić je odgovorio: "Molim vas da postavljate ozbiljna pitanja... Ali ja nemam ništa protiv".

Dačić je, istovremeno, citirajući parolu iz vremena Josipa Broza Tita "ništa nas ne sme iznenaditi", naglasio i da su socijalisti spremni i za gradske i za parlamentarne izbore.
On je podsetio i da je na prethodnim beogradskim izborima SPS samostalno osvojio 11 odsto glasova i izrazio uverenje u dobar rezultat na predstojećim izborima koji treba da budu održani u martu ove godine.

Dačić je odbacio mogućnost koalicije SPS sa Srpskom radikalnom strankom na beogradskim izborima uz napomenu da su o tome uglavnom pisali novinari.

Prema njegovim rečima, SPS i SRS su izašli zajedno na lokalnim izborima u Mionici, što je opozicija iskoristila da govori o nekoj "crveno-crnoj koaliciji" iz davno prošlih vremena.

Dačić je rekao i da je opozcija time pokušala da "istorijsku lupu" usmeri na davno prošlo vreme sa perioda vlasti Demokratske stranke Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

Vanredna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke na kojoj je razmatran nastup naprednjaka na beogradskim izborima i eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora završena je nešto pre 19 sati, nakon dva sata rasprave.

Sednica stranačkim prostorijama SNS na Novom Beogradu bila je zatvorena za javnost.

Predsedništvo SNS nije podržalo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, izjavio je lider te stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, takva odluka je doneta uprkos tome što je na raspravi bilo skoro jednak broj onih koji su za i protiv vanrednih izbora.

"Članovi Predsedništva su sa samo dva glasa potiv, prihvatili tu ideju", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: