"Teško da je napad dronovima izveden bez strane pomoći"

Rusija je saopštila da napadi dronovima na njene baze u Siriji ne bi mogli biti izvedeni bez pomoći zemlje koja poseduje tehnologiju za satelitsku navigaciju.

Izvor: Beta

Utorak, 09.01.2018.

22:07

Foto: Gettyimages

Agencija Asošiejted pres piše da je ta izjava po svoj prilici uperena na SAD.

Takođe, pomenuta je "čudna slučajnost" da je američki špijunski avion leteo na Mediteranu blizu ruskih baza u trenutku napada.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je danas, upitan da li je povlačenje dela ruskih snaga iz Sirije preuranjeno imajući u vidu napade, rekao da preostali ruski vojnici u Siriji imaju "sva potrebna sredstva" da odgovore svakom izazovu. Povlačenje je naredio predsednik Vladimir Putin prilikom nedavne posete Siriji.

Rusko ministarstvo odbrane je juče saopštilo da su ruske snage u Siriji odbile niz napada dronovima na vazduhoplovnu bazu Hmejmim i pomorsku bazu u Tartusu, pri čemu je sedam bespilotnih letelica oboreno a šest primorano na sletanje.

Ne pominjući nijednu određenu zemlju, u tom saopštenju je navedeno da su podaci za napade mogli bit dobijeni "od neke od zemalja koje poseduju znanje o satelitskoj navigaciji".

Rusija i SAD podržavaju suprotstavljene strane u ratu u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: