Bizaran potez premijera: Ako želite da pitate... VIDEO

Premijer Tajlanda Prajut Čan-oča na konferenciji za novinare učinio je bizarnu stvar o kojoj izveštavaju mediji širom sveta.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

18:36

Bizaran potez premijera: Ako želite da pitate... VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Tajlandski premijer izašao je pred novinare i rekao: "Ukoliko želite da postavljate politička pitanja, pitajte ovog čoveka", a onda je rukom pokazao na kartonsku lutku koja prikazuje njega u prirodnoj veličini. Kada su lutku premijera postavili pred mikrofon, Prajut Čan-oča je mahnuo prisutnima i napustio konferenciju.

Pojedini novinari fotografisali su se sa "premijerom od kartona".

Kako prenose svetski mediji, kartonska lutka premijera napravljena je povodom Dana dece na Tajlandu, a sada je iskorišćena kako bi premijer izbegao "nezgodna" novinarska pitanja.

Nevladina organizacija "Hjuman rajts voč" oštro je reagavala nakon ovog poteza tajlandskog premijera navodeći da je "ovo deo duge liste bizarnih poteza i maltretiranja novinara".

Prema navodima AP, Prajut je ranije bacio koru banane na novinare i pretio im, što se, navodno, ispostavilo da je bila neslana šala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: