Amerikanac koji u Srbiji izaziva buru stiže nam u komšiluk

Američki diplomata Hojt Ji će biti postavljen za novog ambasadora SAD u Sarajevu, a ne u Makedoniji kao što je ranije najavljeno iz Stejt departmenta.

Izvor: Blic

Utorak, 09.01.2018.

07:00

Amerikanac koji u Srbiji izaziva buru stiže nam u komšiluk
Tanjug, Dimitrije Goll

To piše "Blic" pozivajući se na nezvanične informacije iz diplomatskih krugova u Beogradu.

Izvor Blica je, kako list navodi, lično čuo u Skoplju za moguću promenu plana Vašingtona.

Ipak još uvek je reč samo o spekulacijama, mandat aktulenog američkog ambasadora u Skoplju traje do leta, pa će do tada i zvanično biti poznato gde će Ji biti postavljen, dodaje "Blic", uz ocenu da bi eventualno postavljenje u Sarajevu imalo daleko većeg uticaja na odnose sa Srbijom zbog relacije Beograd-Banjaluka.

Ji je trenutno zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i evroazijske poslove, a u nekoliko navrata svojim izjavama napravio je pravu pometnju među domaćim političarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: