Ako Trampa ne pozovu na venčanje, raskid SAD i Britanije?

Autor knjige "Vatra i bes" Majk Vulf kaže za britanski "Mejl" rekao da veruje da je Donald Tramp spreman da zbog ega raskine poseban odnos SAD i Britanije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2018.

12:55

Ako Trampa ne pozovu na venčanje, raskid SAD i Britanije?
Foto: Getty Images

Novinar čija je knjiga podigla mnogo prašine u svetu, zbog optužbi na račun američkog predsednika, njegove porodice i tima u Beloj kući, navodi da će Tramp ceniti Britance samo u slučaju da mu "Britanci daju sve ono što zatraži".

Vulf tvrdi da će poznati posebni odnos Vašingtona i Londona, koji bi trebalo da uključi i postbregzitovske trgovinske sporazume, biti ugrožen ukoliko Tramp ne dobije pozivnicu za novo "kraljevsko venčanje" princa Harija i američke glumice Megan Markl.

"On se ne bi ustručavao da ošteti taj odnos, ako ne dobije ono što želi. Tramp uvek želi da bude u centru pažnje. Njegova spoljnopolitička doktrina je jednostavna: Vi Britanci bi trebalo da mu se ulizujete i da prihvatite bilo koju geopolitičku fantaziju koju on zamisli i tada će vam davati šta hoćete, sve dok njemu ne šteti", rekao je Vulf.

Kako je istakao, nije to pitanje osvetoljubivosti, već više "ti meni serdare, ja tebi vojvodo".

"Ako mu Britanci daju šta želi, on će ih ceniti", kaže Vulf.

Mediji su ranije pisali da je malo verovatno da Tramp dobije pozivnicu, jer je princ Hari dobar prijatelj sa bivšim američkim predsednikom Barakom Obamom, ali će aktuelni predsednik ipak ove godine ići u London u zvaničnu posetu.

"Njegov cilj će biti da upozna i zaseni kraljicu. On je vidi u kontekstu rijaliti šoua. To je njegov modus opeandi, pokušaće da 'trampizuje' i kraljiicu i Bakingemsku palatu", rekao je Vulf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: