RS: Počelo obeležavanje Dana Republike, pojačane mere

Republika Srpska u utorak obeležava Dan Republike.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.01.2018.

11:29

RS: Počelo obeležavanje Dana Republike, pojačane mere
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Danas su tim povodom na groblju "Sveti Pantelija" u Banjaluci položeni venci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske.

Na spomen-obeležje cveće su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, a prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savetu ministara, koju će predvoditi ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Planirano je polaganje venaca i na Trgu palih boraca NOR-a, na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i cveće na grobnicu 12 banjalučkih beba.

U okviru obeležavanja Dana Republike danas će biti održana sednica Senata Republike Srpske.

Povodom obeležavanja Dana Republike, u Slatini kod Laktaša, danas će biti otvoren novi smeštajni kompleks Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Iz kabineta predsednika Srpske saopšteno je da će u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske od 19 časova biti otvorena izložba dela Sretena Stojanovića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da preduzima pojačane bezbednosne mere povodom proslave 9. januara i pozvalo sve građane da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

Iz MUP-a Srpske savetuju građanima koji budu želeli da prate sutrašnji svečani defile u Banjaluci, da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete jer će im biti oduzeti.

Građanima se savetuje i da, radi lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, ne nose ruksake i torbe, te da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: