"Iranu spremaju trojanskog konja kao nekada Srbiji"

Čečenski lider Ramzan Kadirov kritikovao je izjavu američkog predsednika Donalda Trampa o nameri da pruži podršku demonstrantima u Iranu.

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

20:50

Foto: Tanjug/AP

Kadirov je naveo da na taj način Amerika Iranu priprema „trojanskog konja“, baš kao što je to bio slučaj sa Srbijom.

Kako je rekao, ranije je istu takvu pomoć, pored Srba, dobijao i narod Libije, Sirije, Iraka, Avganistana i Vijetnama.

„Donald Tramp je izjavio da SAD nameravaju da pruže podršku protestima u Iranu kad za to bude nastupilo vreme. Iranu pripremaju trojanskog konja“, napisao je Kadirov na Tviteru.

Nešto ranije je Kadirov, komentarišući proteste u Iranu, povezao blokadu svojih naloga na društvenim mrežama sa kritikama upućenim Sjedinjenim Državama povodom njihovih dejstava u islamskom svetu.

Prema njegovom mišljenju, Americi se ne dopada to što on često i iskreno izražava svoje mišljenje o raznoraznim potezima Vašingtona vezanim za islamski svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: