Piroman imao ugovor sa školom, "osetio se oštećenim" VIDEO

Pomoćnica direktorke Prve kragujevačke gimnazije Sanela Ristić Ranković rekla je za Radio 034 da izbor lokacija u školi koje su zapaljene nije slučajan.

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

15:28

Piroman imao ugovor sa školom,

U razgovoru je potvrđeno da je osoba koja je osumnjičena za podmetanje požara imala u prošlosti ugovor o zakupu dela prostora škole.

"Škola je na budžetu Republike Srbije, kao škola od posebnog interesa i nije bilo bojazni da se računi neće plaćati, ali je za neke stvari trebalo još novca, kao što je slanje naših učenika na takmičenja. To se često finansira iz sopstvenih sredstava. Taj prostor koji je ta osoba dobila na korišćenje nije bio opremljen, ideja je bila da se prostor izda i da zakupac opremi taj prostor, a po ugovoru je sve to trebalo da ostane školi", navela je Ristić Rankovićeva.

Dodala je i da je sklapanje ugovora o zakupu bilo u interesu škole, ali su se potom pojavili problemi.

"Zakupac nije plaćao na vreme račune, čim je istekao ugovor direktorka nije dozvolila da se on obnovi, pa se ta osoba osetila oštećenom", navela je.

Ona je prenela i informacije koje je škola dobila od policije.

"On je ušao sa zadnje strane u školu, iz đačkog toaleta i zaista je mogao da zapali pola škole, ali to nije učinio, izabrao je ključne tačke u školskoj zgradi. Sam izbor lokacija gde je požar podmetnut sugeriše da to nije bilo slučajno, već da se radi o podmetanju požara na nekim simboličnim mestima u zgradi", rekla je pomoćnica direktorke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: