"Ako se komunista preobrati u četnika..."

Koalicija socijalista i radikala na izborima u Mionici nije "legla" Joški Brozu, lideru Komunističke partije i narodnom poslaniku sa liste SPS-a.

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

20:52

screenshot

"Bio je naš član. Verujem da će se ponovo vratiti na staze komunizma, ali član partije neće biti dok sam ja živ, a kamoli na nekoj funkciji", rekao je Joška Broz za Danas.

Broz je rekao da je ta koalicija prolaznog karaktera, napravljena za izborne potrebe, zbog čega sumnja da će biti moguća i na republičkom nivou.

"Motivi da se nešto napravi su manje važni, koliko je važan opstanak vođa na čelu svojih stranaka. Znamo kako su radikali prošli na izborima dok je Šešelj bio u Hagu. On mora pošto-poto da se vrati u izbornu trku pa ne preza ni od ovakvih koalicija. Ivica Dačić je to uradio na predlog članova mesnih odbora socijalista. On je i dalje komunista i socijalista i u njega ne sumnjam", rekao je Broz.

Za Šešelja, međutim, ne može to isto da kaže.

"Ako se komunista preobrati u četnika, ne vidim tu bilo kakvu iskrenost. Ni ljudsku ni političku", kazao je Joška Broz.

Titov unuk ne može Šešelju da oprosti sve što je ovaj izgovorio za njegovog dedu, počevši od pokušaja da zabode glogov kolac u grob Josipa Broza Tita "da se ne povampiri".

"Viđamo se u Skupštini, na različitim prijemima, pozdravimo se najnormalnije. Međutim, o prošlosti ne razgovaramo. Izlišno bi bilo, dovelo bi do nepotrebne svađe. Na kraju, mislim da je ljudski pozdraviti se sa nekim, porazgovarati, ali ako bi krenuli u analizu nekih istorijskih događanja, to ne bi bilo dobro. Isto mišljenje imam i o Vuku Draškoviću, takođe bivšem komunisti. Kao čovek i kao političar moram biti korektan prema svima. Bio sam i prema princu Aleksandru Karađorđeviću, koji je na jednoj izložbi želeo da se upozna sa mnom. Biti korektan nije znak da je nešto oprošteno. To je znak ljudskosti i vaspitanja", rekao je Joška Broz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: