Ministar Popović: Oni što su bacali bombe imaju, a Rusi ne

Ministar Nenad Popović kaže da bi pripadnicima Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu trebalo dati diplomatski status.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 04.01.2018.

07:44

Ministar Popović: Oni što su bacali bombe imaju, a Rusi ne
Foto: Tanjug

Popović je o temi koja se često poteže u "merenju" odnosa Srbije prema Vašingtonu, Briselu i Moskvi govorio za "Novosti" i ocenio da je teško "objasniti ljudima da NATO vojnici koji su bacali bombe na nas imaju tu privilegiju, a Rusi ne".

"Ruski humanitarci su spasavali živote naših ljudi u poplavama i požarima. Očistili su više od četiri miliona kvadratnih metara od neeksplodiranih NATO bombi. Kako građanima da objasnimo da su NATO vojnici, koji su posejali bombe po Srbiji, dobili diplomatski status, a da ruski humanitarci, koji čiste Srbiju od tih bombi, taj status nemaju", rekao je Popović.

Popović, poznat po proruskim stavovima, rekao je i da nema odnosa "ili-ili", već "i-i" i da su odnosi Srbije i Rusije nikad bolji i da "mi tu ništa ne treba da izmišljamo".

"Treba samo da gledamo šta rade velike zemlje sa Rusijom, poput Nemačke, Italije, Švajcarske", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: