"Netanjahu i Tramp podržavaju proteste u Iranu"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i američki predsednik Donald Tramp podržavaju antivladine proteste u Iranu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.01.2018.

12:45

Foto: Tanjug/AP

To je izjavio turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, javlja CNN Turk.

Kako Rojters prenosi, citirane su i Čavušogluove reči da je Turska protiv stranog mešanja u Iranu.

On je istakao da Aankara nije iznela nikakvu garanciju SAD za rešenje spora koji traje mesecima, a doveo je do suspenzije viznih usluga između te dve zemlje.

Kako je navedeno, Čavušoglu će se sastati sa nemačkim kolegom Zigmarom Gabrijelom u subotu.

Antivladini protesti u Iranu, započeli su 28. decembra u nekoliko gradova, a do sada je u njima poginulo više od 20, a uhapšeno nekoliko stotina ljudi.

Demonstracije su počele zbog teške ekonomske situacije, ali neki demonstranti uzvikuju parole protiv vlade i vrhovnog lidera Ajatolaha Ali Hameneija.

Hamnei je u utorak optužio neprijatelje Islamske republike za podsticanje nemira u toj zemlji, dok se nastavljaju antivladine demonstracije pokrenute prošle nedelje, navodi Rojters.

"Poslednjih dana, neprijatelji Irana koriste različito oruđe uključujući keš, oružje, politiku i obaveštajni aparat kako bi stvorili probleme Islamskoj republici", naveo je Hamnei u izjavi postavljenoj na njegovom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: