"Tramp dnevno izjavi više od pet laži i ne oseća sramotu"

Američki mediji prenose da je Donald Tramp od preuzimanja funkcije predsednika SAD izneo 1.950 lažnih izjava, odnosno 5,6 po danu.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

22:52

Getty Images

U analizi Vašington posta, a koju prenosi CNN, navodi se da bi Tramp do 20. januara ove godine, kada se navršava godišnjica od njegovog ulaska u Belu kuću, mogao da pređe broj od 2.000 laži za samo godinu dana predsednikovanja.

"Trampov nedostatak posvećenosti činjenicama je nastavak trenda koji je gradio od 2016. godine. Tada je utvrđeno da je 59 od 92 izjave lažno. Primera radi, kod Hilari Klinton je ta odnos 7 prema 49", navodi se.

U tekstu CNN se ističe da je zaključak veoma jednostavan.

"Tramp laže bez osećaja za sram, krivicu... Za razliku od drugih političara, koji takođe lažu, Tramp ponavlja stvari koje je izrekao. Čak 60 lažnih izjava je Tramp ponovio najmanje tri puta tokom svog dosadašnjeg boravka u Beloj kući", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: