"Da li je vladin helikopter vozio Svetlanu Ražnatović?"

PDP je zatražio od Vlade Republike Srpske da hitno odgovori da li je tačno da je helikopter RS u novogodišnjoj noći vozio pevačicu Svetlanu Ražnatović.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

12:18

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Poslanički klub Partije demokratskog progresa zahteva hitan odgovor na pitanje - za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišćen helikopter u vlasništvu RS, a koji je u direktnoj nadležnosti kabineta predsednika RS.

"S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let", ističe se u saopštenju.

Međutim, ATV navodi da je Helikopterski servis RS saopštio da su netačne tvrdnje da je helikopterom tog servisa Svetlana Ceca Ražnatović 31.12.2017. godine doputovala iz Srbije u Banjaluku.

Kako navode, snimak koji je izazvao navedene tvrdnje, a koji je pevačica objavila na društvenim mrežama,napravljen je iznad Banjaluke.

Let je, navode iz Helikopterskog servisa RS, realizovan u znak zahvalnosti za humani gest koji je pevačica najavila, a to je da će deo prihoda s novogodišnjeg koncerta uplatiti u humanitarne svrhe.

Ističu da su svi letovi Helikopterskog servisa RS registrovani u Kontroli letova i da su te informacije dostupne svima.

“Upravo zbog lake proverljivosti i dostupnosti podataka o letovima Helikopterskog servisa RS tvrdnje da su 31.12. naši helikopteri korišteni po nalogu predsednika RS smatramo zlonamernim”, ističu u Helikopterskom servisu RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: