Umro dečak u Nišu, "morbile oštetile pluća i srce"

Na niškoj Dečjoj klinici, od komplikacija nastalih virusom morbila danas je preminuo dvogodišnji J. R. iz Niša, pišu Večernje novosti, a prenosi Tanjug.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.01.2018.

21:25

Umro dečak u Nišu,
Getty Images

To je drugi smrtni slučaj u Srbiji u poslednjih deset dana.

Kako se navodi, dečak je desetak dana bio na aparatima za disanje, ali i pored velikih napora lekara, nije uspeo da pobedi morbile, koje su oštetile njegova pluća i srce.

"Danonoćno smo bdeli nad Jakovom, koji je povremeno pokazivao poboljšanje, ali nedovoljno da bi bio skinut sa aparata za disanje. On je inače rođen šest nedelja pre termina i imao je slabije razvijena pluća, ali bi mu šanse da preživi bile mnogo veće da je bio vakcinisan", rekao je za Novosti načelnik Intenzivne nege na Dečijoj klinici Dejan Milojević.

Prema pisanju lista, roditelji dečaka su protivnici vakcinacije, ali su se zbog te odluke da ne vakcinišu svoje dete pokajali kada mu je život bio doveden u pitanje.

Krajem decembra od komplikacija izazvanih morbilama na Infektivnoj klinici u Beogradu preminuo je tridesetogodišnji mladić iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: