Beli: Kad sam video da će Janković podržati Đilasa...

Lider pokreta “Sarmu probo nisi” Ljubiša Preletačević Beli izjavio je za “Danas” da pravi sopstveni Apel 100.

Izvor: FoNet

Sreda, 27.12.2017.

12:13

Beli: Kad sam video da će Janković podržati Đilasa...

"Mislio sam da sam fiktivnim likom sa kojim sam osvojio 350.000 glasova dostigao vrhunac banalizacije, ali sam pre nedelju dana pročitao da će Saša Janković podržati Dragana Đilasa, što znači da banalizaciji nema kraja", rekao je Luka Maksimović.

Maksimović najavljuje da će zajedno sa svojim kreativnim timom uskoro napraviti sopstveni Apel 100, koji će biti parodija na spisak javnih ličnosti koje su podržale Sašu Jankovića na predsedničkim izborima.

On nije siguran da će izaći na beogradske izbore, ali dodaje da će konačnu odluku doneti kada izbori budu raspisani.

Maksimović kategorično odbacuje mogućnost da, ukoliko odluči da učestvuje na izborima, sa nekim pravi koaliciju, jer ni u koga nema poverenja.

Podsećamo, pred predsedničke izbore stotinu javnih ličnosti, među kojima su književnici, novinari, glumci i profesori, apelovalo je na zaštitnika građana Sašu Jankovića da se kandiduje za predsednika.

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ranije je najavio da će ući u trku za gradonačelnika Beograda, a do sada su saopštili da će podržati njegovu kandidaturu Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića i Levica Srbije Borka Stefanovića.

Iz Narodne stranke Vuka Jeremića saopšteno je da će nastaviti razgovore "sa svim pravim opozicionim akterima oko programa za Beograd, pa tako i sa Draganom Đilasom", kao i da se zalažu za jedinstvenu listu opozicije na beogradskim izborima. Osim toga, oni su sredinom decembra naveli da će odluka o tome da li će podržati Đilasovu kandidaturu biti doneta "u narednih sedam dana".

Predsednik beogradskog odobra Demokratske stranke Balša Božović izjavio je ranije da će DS razgovarati s Đilasom o beogradskim izborima i da ta stranka neće biti prepreka u stvaranju širokog opozicionog fronta. Međutim, lider te partije Dragan Šutanovac pre toga je izjavio da će DS imati svog kandidata na beogradskim izborima i da neće podržati Đilasa.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Beograda najavili su i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, kao i Vesna Rakić Vodinelić iz Nove stranke.

Pripadnici vladajuće koalicije i dalje nisu saopštili ko će biti njihov kandidat, ali se u medijima ranije pominjala mogućnost da iz Srpske napredne stranke bude “tim za Beograd”. Među imenima koja su se pominjala u tom timu su Goran Vesić i Nebojša Krstić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je i da će najverovatnije podneti ostavku pre kraja mandata i da se verovatno neće kandidovati na narednim izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavljivao odlazak Siniše Malog sa funkcije "do početka jeseni", ali potom i njegov ostanak na funkciji do kraja punog mandata.

Vučić je ostavku malog najavljivao nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i druge), koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Beogradski izbori trebalo bi najkasnije da budu održani u martu, a predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da uz njih neće biti održani parlamentarni, kako se ranije spekulisalo, iako se u poslednje vreme od lidera SPS Ivice Dačića moglo čuti da bi parlamentarnih izbora ipak moglo da bude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: