Poljska: Učenici "se igrali", evakuisano 1.000 ljudi

Trojica učenika u Poljskoj donela biber sprejeve i prskala gas. Evakuisanoe 1.000 srednjoškolaca i nastavnika, a 20 osoba je hitna pomoć prevezla u bolnice.

Izvor: Beta

Petak, 22.12.2017.

13:49

Poljska: Učenici

Sve se odigralo u gradu Gruđondzu, na severu Poljske, koji ima 96.000 stanovnika, a ludiranje trojice 18-godišnjaka angažovalo je gotovo sve ekipe hitne pomoći, javljaju poljski mediji.

"Imajući u vidu realnu pretnju za živote i zdravlje učenika i nastavnika poslali smo na mesto nekoliko patrola. Još pre nego što su stigle škola je donela odluku da se evakuišu svi iz zgrade. Ukupno 1.000 ljudi, od toga su 20 njih prevezle u bolnice ekipe hitne pomoći", kazao je danas poljskom listu Gazeta viborča Maćej Šaršinjski iz gradske policije.

Policija je zaplenila sprejeve i privela trojicu učenika 18-godišnjaka. Jednog od njih optužila je za namerno izazivanje povreda, zatim pustila uz kauciju.

Za neslanu šalu zbog trovanja 20 učenika i nastavnika, preti mu do pet godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: