Nova vlada Austrije azilantima uzima pare i mobilne

Nova austrijska vlada koju će voditi, nakon sutrašnjeg polaganja zakletve, Sebastijan Kurc, planira brojna pooštravanja u pravu na azil.

Izvor: B92

Nedelja, 17.12.2017.

12:56

Nova vlada Austrije azilantima uzima pare i mobilne
Screenshot/O2

U programu vlade Narodne partije Austrije (OVP) i Slobodarske stranke (FPO), u delu nazvanom unutrašnja bezbednost, navedeno je da se želi obezbedizi miran suživot svih ljudi u zemlji.

Migranciona politika treba biti tako koncipirana da može biti podržava od strane stanovništva.

Azil treba, kako smatra nova vlada, biti omogućavan samo za vreme opasnosti po lice kojem je potrebna zaštita.

Planirane su i promene u opskrbljivanju izbeglica.Tako je planirano uspostavljanje Savezne agencije za pružanje podrške i brigu.

Individualni smeštaj za tražioce azila ubuduće neće biti moguć, a nova vlada planira i da ukine novčanu pomoć, već uvede isključivo pomoć u potrebnim stvarima.

Uz to prilikom podnošenja molbe za dobijanje azila tražiocu, prema planu vlade, trebalo bi biti oduzet sav novac koji ima kod sebe kako bi se pokrili troškovi opskrbljivanja.

Uz to podnosilac azila trebalo bi vlastima da stavi na raspolaganje mobilni telefon, kako bi na osnovu ličnih podataka mogla da se utvrdi ruta putovanaj I identitet lica.

Planirano je i skraćivanje rokova za žalbe, kao i negativan odgovor ukoliko ne bude bilo moguće jasno utvrditi identet.

Prema programu rada vlade Austrija treba da se vrati režimu Ssengena tek nakon što bude zaustavljena ilegalna migracija i obezbeđena spoljna granica EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: