Bivši izraelski ministar u zatvoru zbog prevare

Bivši ministar turizma Izraela Stas Miseznikov koji je optužen za prevaru i izneveravanje poverenja od danas počinje da služi zatvorsku kaznu od 15 meseci.

Izvor: B92

Nedelja, 17.12.2017.

11:42

Bivši izraelski ministar u zatvoru zbog prevare
Ilustracija: Thinkstock

Miseznikov je potpisao sporazum sa tužilaštvom, priznavši da je postojao ozbiljan sukob interesa dok je bio na funkciji, jer je prebacio 260.000 dolara iz Ministarstva turizma za jedan studentski festival 2010. godine i u isto vreme predložio organizatorima da zaposle osobu s kojom je on bio u bliskoj, tajnoj vezi, navode izraelski mediji.

Osuđeni je član nacionalističke partije Izrael naš dom koju predvodi ministar odbrane Avigdor Liberman.

Još jedna članica te partije Faina Kiršenbaum, bivša zamenica ministra za unutrašnje poslove, je u avgustu optužena za korupciju i pranje novca.

Protiv deset drugih osoba, uključujući zvaničnike pomenute partije je takođe podignuta optužnica, navodi agencija Frans pres.

Miseznikov je počeo da služi zatvorsku kaznu nakon sinoćnjih demonstracija hiljada Izraelaca koji su protestovali treću subotu zaredom u Tel Avivu, zahtevajući pokretanje sudskog postupka i ostavku korumpirane vlade.

Demonstranti su se usredsredili na premijera Izraela Benjamina Netanjahua koga je u petak sedmi put ispitivala policija zbog sumnji na korupciju, dok je jedan od njegovih saradnika, poslanik iz vladajuće konzervativne partije David Bitan takođe nekoliko puta saslušavan.

Netanjahu se između ostalog sumnjiči da je primao skupe poklone od milijardera i da se dogovarao s vlasnikom tiražnog izraelskog lista da povoljinije izveštava o njemu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Netanjahu je porekao da je bilo šta loše učinio i tvrdi da su on i njegova porodica žrtve medijskog lova na veštice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: