"Ukrajinska vojska umanjuje broj poginulih vojnika"

Ukrajinska vojska umanjuje broj poginulih vojnika u Donbasu,izjavio je zamenik šefa operativne komande samoproglašene Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

Izvor: Sputnjik

Subota, 16.12.2017.

14:55

Kako je rekao, prema podacima obaveštajnih službi, u novembru i decembru je na teritoriji Donbasa poginulo najmanje 56 ukrajinskih vojnika.

„Ukrajinska vojska, međutim, te podatke umanjuje i tvrdi da su za protekla dva meseca poginula ukupno 23 vojnika, što je više nego dva puta manje od realnog broja“, istakao je.

Basurin je precizirao i da je u selima Gladosovo i Metalist samo početkom decembra poginulo 17 ukrajinskih vojnika, dok je još 11 njih ranjeno.

On je dodao i da su ti gubici prouzrokovani isključivo unutrašnjim nesuglasicama, kao i da se vojska DNR u to nije mešala.

Prema podacima ukrajinskog Generalštaba, od početka sukoba do kraja oktobra poginulo je nešto više od 2.300 ukrajinskih vojnika, preko 8.300 je ranjeno.

Prošle sedmice je ukrajinski predsednik Petro Porošenko izašao sa nešto drugačijim ciframa i saopštio da je do kraja oktobra poginulo oko 2.700 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: