Zemljotres kod Jave - ima mrtvih, upozorenje na cunami

Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihtera registrovan je kod obale indonežanskog ostrva Java, saopštio je američki Geološki institut.

Izvor: Beta

Petak, 15.12.2017.

18:57

Zemljotres kod Jave - ima mrtvih, upozorenje na cunami

Kako je saopšteno, epicentar se nalazio na dubini od 92 kilometra, a bio je udaljen oko 52 kilometra jugozapadno od grada Tasikmalaja, prenosi Rojters.

AP ističe da je bilo žrtava pošto su se mnoge građevina srušile.

Portparol Agencije za vanredne situacije Indonezije saopštio je da su dobili izveštaje od mrtvima, ali da još ne mogu da iznesu tačne podatke.

Potres, koji se dogodio pred ponoć po lokalnom vremenu, trajao je dvadesetak sekundi i mogao se osetiti i u prestonici Džakarti, kao i u selima u središnjoj i zapadnoj Javi.

Vlasti su izdale upozorenje od cunamija za deo obale Jave.

Mnogi žitelji su u panici istrčali iz zgrada, a na indonežanskim televizijskim kanalima mogle su se videti slike velikih saobraćajnih kolona. Mediji su preneli i da je oštećena bolnica u gradu Banjumas i da su pacijenti evakuisani.

Indonezija se nalazi na "pacifičkom vatrenom prstenu" i često je poprište zemljotresa i vulkanskih erupcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: