Rajan negirao da se povlači, pozvao ga i Tramp

Predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Pol Rajan negirao navode medija da planira da napusti Kongres SAD.

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

10:54

Rajan negirao da se povlači, pozvao ga i Tramp
Getty images

"Ne, neću", rekao je Rajan kada ga je novinar pitao da li će uskoro dati otkaz.

Spekulacije o njegovom odlasku su se pojavile u vezi zakona o poreskim reformama u vrednosti od 1.500 milijardi dolara.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders rekla je da je predsednik SAD Donald Tramp pozvao Rajana i rekao mu da bi bio nesrećan ukoliko bi Rajan napustio Kongres, preneo je AP.

"Predsedavajući je uverio predsednika da ti izveštaji nisu tačni i da se raduje zajedničkoj saradnji još dugo vremena", rekla je Sanders.

"Politiko" je juče objavio, pozivajući se na razgovore koje je Rajan imao sa sebi bliskim osobama od poverenja, da bi on želeo da se povuče nakon izbora za Kongres u novembru 2018. godine. "Politiko" navodi da je Rajan jednoj od sebi najbližih osoba rekao da će ovo biti njegov poslednji mandat kao predsednika Predstavničkog doma.

"Hafington post" navodi da Rajan nije dao nagoveštaj da se uskoro povlači, ali da su republikanci u međusobnim razgovorima počeli da spekulišu o mogućnosti da on završi zakon o poreskoj reformi i odluči da ne želi više da ostane u Kongresu.

"Postoji niz glasina i spekulacija da će se predsedavajući povući", rekao je jedan od članova Republikanske stranke, koji nije imenovan, za "Hafingon post" ove nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: