Lavrov: Vojni scenario za S.Koreju izazvaće katastrofu

Pokušaji da se isprovocira vojni scenario sa ciljem rešavanja krize na Korejskom poluostrvu dovešće do katastrofe, upozorio je ruski diplomata Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

10:41

Lavrov: Vojni scenario za S.Koreju izazvaće katastrofu
Foto: Gettyimages

"Situacija oko Korejskog poluostrva je veoma alarmantna. Pokušaji da se isprovocira vojni scenario u nadi da će se kriza rešiti silom dovešće do katastrofe", rekao je Lavrov u ruskom Savetu Federacije.

On je naglasio da razgovori i postepeno popuštanje tenzija nemaju alternativu, prenosi TAS S.

On je takođe upozorio da bi propast sporazuma o iranskom nuklearnom programu poslao pogrešan signal onima koji se nadaju rešenju problema sa Severnom Korejom.

Situacija na Korejskom poluostrvu je napeta dok Pjongjang nastoji da razvije nuklearni program, a Seul i Vašington održavaju zajedničke vojne vežbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: