Još jedna likvidacija? Nestao major, Kimova "desna ruka"

Ključni čovek uskog kruga saradnika Kim Džong Una misteriozno je nestao iz javnog života, što je pokrenulo glasine da ga je likvidirao "odred smrti".

Izvor: B92

Petak, 15.12.2017.

09:41

Još jedna likvidacija? Nestao major, Kimova
Getty images

Kako prenosi Foks njuz, nedavno su se pojavile glasine da je blizak saradnik severnokorejskog lidera Hvang Pjong-so umešan u navodne slučajeve podmićivanja.

Prema navodima tog američkog medija, nestali saradnik Kim Džong Una bio je maršal na jednoj od najviših pozicija u vojsci Severne Koreje. On nije viđen u javnosti, niti u blizini svog vođe, koga je uvek pratio, još od 13. oktobra, što je pokrenulo glasine da je likvidiran.

Foks njuz podseća da vesti o brutalnim lkvidacijama Kimovih saradnika uopšte nisu novost za Severnu Koreju, te navodi da je bilo slučajeva kada je severnokorejski lider naređivao da se raskomadani delovi "neprijatelja" režima bacaju gladnim psima.

Vesto o navodnim trzavicama između nestalog Hvanga i režima Kim Džong Una, kada je južnokorejska agencija Jonhap objavila da je Hvang zajedno sa svojim zamenikom Kim Von-hongom izbačen iz vojnog političkog biroa i Radničke partije. Kako navodi južnokorejska agencija, slaba ili nikakva istraga je sprovedena povodom navodnih optužbi vezanih za Hvanga.

Ako je izbačen iz partije, to praktično znači da je njegova karijera u svakom smislu gotova, ocenio je južnokorejski medij Jongang Ilbo, a preneo britanski Telegraf.

Kim Von-hong je navodno osuđen na zatvorsku kaznu i nalazi se u jednom od kampova za zatvorenike, neprijatelje režima, a što se tiče Hvanga, mnogi nedavni potezi Kim Džong Una ukazuju na to da je čovek kome je severnokorejski diktator verovao i smatrao ga svojom desnom rukom celu deceniju - likvidiran, a najverovatnije da je za to ubistvo bio angažovan streljački odred koji je ubio Kimovog ujaka Džang Song Taeka.

Takođe, na misteriozan način preminuo je i Kimov polubrat, na aerodromu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: