Jutro oblačno i toplije – sve do kiše

U većem delu Srbije ujutro će biti umereno i potpuno oblačno i toplije, a popodne i uveče mestimično s kišom, uglavnom na severu i zapadu, saopštio je RHMZ.

Izvor: Beta

Petak, 15.12.2017.

01:00

Jutro oblačno i toplije – sve do kiše
Getty images

Duvaće umeren do jak vetar, a na planinama i jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura biće od dva stepena na jugoistoku do 10 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna od 10 na istoku do 17 stepeni na zapadu Srbije.

I u Beogradu će sutra ujutro biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i toplije, a kasnije posle podne i uveče povremeno s kišom. Jutarnja temperatura biće oko osam stepeni, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

U Srbiji će i subotu biti oblačno, u većini mesta hladnije, mestimično s kišom, uz umeren, povremeno i jak vetar, a samo će se pre podne na jugoistoku Srbije zadržati suvo i toplo vreme uz umeren, na planinama jak i olujni vetar. Posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima susnežica i sneg.

U nedelju hladno, na severu suvo sa periodima sunčanog vremena, u ostalim krajevima oblačno, mestimično sa slabim padavinama, uglavnom susnežicom i snegom.

U ponedeljak tokom dana još ponegde provejavanje slabog snega, pretežno u planinskim predelima a uveče i tokom noći na severu nove padavine (susnežica i sneg).

Zatim od utorka u većini mesta suvo i prohladno, u brdsko-planinskim predelima provejavanje snega.

Očekuju se relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih, a naročito za osobe sa srčanim, psihičkim i disajnim tegobama.

Bolovi u mišićima, nervoza i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: